Freestyle motor cross

FMX, Freestyle MotoX, of Freestyle MotoCross, is hét meest populaire onderdeel van de X-games. Slechts een handje vol mensen ter wereld beschikt over de lef en vaardigheden om dit te doen. FMX op uw evenement is dan ook asoluut iets unieks en de show voor als uw publiek van extreme actie houdt.
Op het terrein staat een hoge, steile motorschans. Eénentwintig meter verder staat een vlakkere bredere landingsschans. De motorrijders springen van de motorschans naar de landingsschans. Doordat de motorschans zeer steil is is maar een beperkte snelheid, en dus maar een beperkte aanloop nodig.
Na enkele sprongen beginnen de motorrijders met het uitvoeren van trucs in de lucht. Ze laten bijvoorbeeld het stuur los (no-hander), gooien hun benen wijd bij de motor vandaan (no-footer) of doen beide tegelijk (nothing). Ook zweven de rijders geheel los boven de motor (superman) om vervolgens de motor weer te vinden en veilig te landen.
Tijdens sommige sprongen worden zelfs meerdere trucs achter elkaar gedaan, of land men op een speciale manier, bijvoorbeeld met beide handen los van het stuur, of met beide benen aan dezelfde kant van de motor.
Het hoogtepunt van de motorshow is natuurlijk de backflip. Met de crossmotor over de kop en ondersteboven nog een truc uithalen.
Deze show is zeer snel. De spongen volgen elkaar in rap tempo op. Zeker met meerdere rijders tegelijk. De show duurt ongeveer 20 minuten en kan enkele malen per dag herhaald worden. Dit is een zeer spannende show voor grotere evenementen. Huur deze show vandaag nog in door te e-mailen of te bellen met onderstaande nummers.
.


Dantes Stunts
dantes@stuntteam.nl
072-5053554 / 06-27533847

 

Een FMX-show op uw evenement

Alleen al de imposante opbouw zal maken dat iedereen rond uw showterrein blijft hangen tot de show begint. En hoge stijle springschans, en een grote landingsschans. Met daartussen 25 meter niets.
Onze freestijl stuntmannen maken sprongen van de eerste naar de tweede schans. Door de hoek van de schans hoeft de snelheid niet erg hoog te zijn om enorme sprongen te kunnen maken. Men is tijdens deze sprongen ook erg lang in de lucht (airtime). Deze tijd gebruiken de freestijlers om trucs op de motor te doen. Ze laten hun handen los van het stuur, of hun voeten los van de pedalen. Of allebei tegelijk.
Maar het gaat nog veel verder. Beide benen over het stuur en de hielen aanklikken voor een heelclicker. Geheel loshangend boven de motor als een echte superman. Sidesattle landing met twee benen aan dezelfde kant. En misschien, als de omstandigheden goed zijn en uw publiek ze enthousiast genoeg aanmoedigd; een heuse backflip op de motor.